Xenia Mystras
15 Φεβρουαρίου 2019
ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ – ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ E-SENT
2 Ιανουαρίου 2024
Xenia Mystras
15 Φεβρουαρίου 2019
ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ – ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ E-SENT
2 Ιανουαρίου 2024

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ myData

Από 1 Ιανουαρίου 2024 οριστικό τέλος στα χειρόγραφα τιμολόγια

Σε πραγματικό χρόνο – Real Time- η διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA


Αγαπητέ μας πελάτη,

σε ενημερώνουμε ότι από τις αρχές του έτους ισχύουν οι νέες διατάξεις που αφορούν την έκδοση και την διαβίβαση των Παραστατικών  (Αποδείξεων και Τιμολογίων) στο myDATA.

Θα έχεις ήδη παρατηρήσει ότι στο παραστατικό που εκδίδεις έχουμε ήδη ενεργοποιήσει την οδηγία της ΑΑΔΕ να εκτυπώνεται το σήμα διαβίβασης MARK και σε μορφή QR Code σε όλα τα παραστατικά σου.

Με αυτή την οδηγία  από τις αρχές του έτους θα μπορεί και ο λήπτης του παραστατικού να ελέγχει μέσω του QR Code την γνησιότητά του.

Για να είναι δυνατή η εκτύπωση του QR Code θα πρέπει στην εφαρμογή σας να είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη και σε πραγματικό χρόνο (Real Time) διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA.

Θα είστε βέβαιοι ότι το παραστατικό σας διαβιβάστηκε στο myDATA, μόνο εάν εκτυπώθηκε το QR Code στο παραστατικό σας

Από το φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις σε παραστατικά, για διορθώσεις σε χαρακτηρισμούς, για εκπρόθεσμες ακυρώσεις  και για διορθώσεις σε ήδη διαβιβασμένα παραστατικά.

Για αυτούς τους λόγους σας προτείνουμε να επιβεβαιώνετε τακτικά μέσω του λογιστή σας – ως μοναδικού αρμόδιου – ότι η εφαρμογή σας διαβιβάζει  απολύτως σωστά τα παραστατικά σας και τους χαρακτηρισμούς των πωλήσεών σας.

Όλη η ομάδα μας είναι στην διάθεσή σας